Hola món (circular)!

18
set.

Hola món (circular)!

Són molts els esdeveniments que s’han dut a terme durant els darrers mesos. L’economia circular està de moda.

Les diferents jornades tècniques, conferències i actes, que s’han desenvolupat amb èxit, han servit per promoure la necessitat de formar part d’aquest canvi de model de producció-consum i, alhora, també han permès conèixer experiències reals i establir col·laboracions i sinergies amb altres entitats.

Alguns exemples, a nivell local oi propers a nosaltres, han estat la jornada organitzada per l’Ajuntament de Gavà, Por una economia circular y competitiva o el Simpòsium d’economia circular organitzat per l’Ajuntament de Sant Quirze. També hem pogut gaudir del cicle Reindustrialització i Sostenibilitat, organitzat pel Pacte Industrial de la Regió Metropolitana, i també hem participat en els tallers organitzats per la Xarxa de Ciutat i Pobles cap a la Sostenibilitat dirigida a tècnics municipals i que porta per nom Economia Circular i Verda al Món Local. Més recentment vam poder gaudir del segon Market place a Castellar del Vallès, organitzat per l’Acord Vallès Circular, del qual l’Ajuntament de Rubí en forma part.

Més enllà de jornades tècniques, celebrem el naixement de l’observatori d’economia circular Catalunya Circular, que juntament amb la línia de subvencions gestionada a través de l’Agència catalana de Residus, mostren una clara aposta pel canvi de model des de l’administració pública, una administració que s’afegeix a l’estela que estan deixant tantes iniciatives empresarials en matèria circular,– que ja sigui per millorar-ne la competitivitat, per crear valor afegit o per responsabilitat social corporativa– estan sent l’autèntic motor d’aquest canvi.

Sens dubte, entre tots —administracions, empreses i ciutadans— podem aconseguir revertir la insostenibilitat del model actual i construir una societat en la qual els valors ambientals i socials serveixin per millorar i sostenir l’economia local

Aquest congrés és el primer gra de sorra de l’Ajuntament de Rubí, i del seu projecte estratègic Rubí Brilla, per avançar cap a l’objectiu que l’economia circular sigui la tendència majoritària entre els ciutadans i central en les polítiques públiques, des dels municipis, a la Unió Europea.

Equip Rubí Brilla

Leave a Reply