CAS 7: REUTILITZACIÓ. EURECAT

CAS 7: REUTILITZACIÓ. EURECAT

La iniciativa Demoware busca garantir l’abastiment sostenible d’aigua potable mitjançant tecnologies innovadores de reutilització en un context de falta de recursos, sobreexplotació i increment de costos d’obtenció i distribució.

El projecte Demoware vol millorar la disponibilitat i la fiabilitat de les solucions innovadores de reutilització de l’aigua. Es desenvolupa en col·laboració amb diversos socis d’especial rellevància en la recerca de l’aigua i institucions de referència en el camp de la seva reutilització al llarg de tot Europa.

Una de les principals actuacions s’han fet a la nostra ciutat veïna de Sabadell. Actualment, l’aigua residual regenerada s’utilitza principalment per a la neteja de carrers i parcs públics i el reg de jardins, però s’ha planificat un ambiciós programa de reutilització d’aigües residuals a tota la ciutat en usos urbans, com àrees comercials i camps de golf. Ja s’ha construït una xarxa de distribució independent.

Sabadell serà un lloc de demostració que la reutilització no és una amenaça per a la salut pública i el medi ambient, i per augmentar la confiança de les autoritats i el públic en general en la reutilització de l’aigua.

 

[ Link + Info ]