El congrés 2018

Missió

Enèsim acte sobre Economia Circular d’aquest any? L’Economia Circular és Trending Tòpic? Una moda? Sí, però no per això és menys transcendent. L’economia circular és una moda que ha arribat per a quedar-se. La popularitat del concepte ens demostra la importància del moment i la voluntat de canviar l’actual model econòmic lineal i insostenible a mitjà i llarg termini de producció → distribució → consum → residus per un nou model circular, més sostenible econòmicament i mediambientalment.

Amb el projecte Rubí Brilla  l’Ajuntament de Rubí volem fer la nostra aportació i aprofitar la inèrcia pròpia del moviment circular i la predisposició de tots els estaments i agents per ocupar-nos, en el marc del cinquè Congrés Rubí Brilla, del canvi de model de producció i consum. Sí, ocupar-nos del veritable canvi de model que ha d’acompanyar els eslògans i les teoritzacions que fan fortuna a través de la presentació d’exemples reals, pràctics, d’èxit i rendibles de l’economia circular. El Congrés Rubí Brilla explicarà casos locals de Rubí i del nostre entorn immediat amb la intenció de fer aterrar el discurs i emmarcar l’economia circular en l’experiència quotidiana dels rubinencs i rubinenques amb la voluntat de posar l’economia circular en el context dels nostres hàbits com a consumidors i productors.

L’economia circular és un retorn al futur.  El canvi de model de producció i consum, que ens espera en el futur immediat necessita  la innovació tecnològica, però també requereix fer una mirada al passat per recuperar antigues maneres de fer de quan la societat era més respectuosa amb el medi ambient, més sostenible i més orgànica.

Hem de mirar enrere per saber què som i cap  on anem.

Estructura

“Economia circular: a la recerca del millor cas” pretén fer pedagogia activa entorn del concepte d’economia circular a partir de casos reals concrets del nostre entorn. En aquest sentit, es presentaran 10 casos que proposaran solucions en matèria energètica, d’aigua, mobilitat, materials i ¿residus? (recursos!).

El congrés s’estructurarà temàticament a partir del fil argumental que segueix la “circularitat” del flux econòmic en contraposició al flux econòmic lineal actual (extreure → produir → distribuir → consumir → llençar):

S’explicaran casos reals, pràctics, d’èxit, reproduïbles, per a cada una de les diferents modalitats de circularització de l’economia. Com que hi ha diferents maneres de contribuir a una economia més circular, volem que cada cas n’exemplifiqui una en concret:

 

 

Casos que volen reflectir l’abast transversal de l’economia circular. Protagonitzats per les diferents tipologies dels agents econòmics de les societats actuals:

  • Empreses (petites i grans)
  • Consumidors/Ciutadans
  • Administracions
  • Economia social i solidària (cooperatives, entitats socials)

Participa!

Volem que sigui un congrés diferent, dinàmic i participatiu, i fins i tot divertit. Volem que els assistents no us limiteu a “escoltar”, volem que hi pugueu dir la vostra.

Els assistents podreu valorar la innovació, l’impacte econòmic, ambiental i social per tal de trobar el “millor” cas d’economia circular de proximitat.

I més coses… 😉

Ben aviat us explicarem de quines maneres el públic assistent podreu participar.

Esteu atents. No us ho perdeu!!

 

Contacte Rubí Brilla

Coordinació Congrés Rubí Brilla:
Albert Puig / Josep Vives

Twitter   @RubiBrilla

Web   www.rubi.cat/rubibrilla

e-mail   rubi_brilla@ajrubi.cat

Telèfon   935 81 39 00 Ext 166